Nieuwsarchief


November 2019

Zonnepanelen project

Moskee alMouwahidin is onlangs overgegaan op het installeren van zonnepanelen, dit om de maandelijkse electra rekeningen te verminderen.

Lees meer »
Mei 2018

Programma Ramadan 2018

Het programma voor Ramadan 2018 is bekend. Bekijk hieronder de flyer voor meer informatie. Tijdens de Ramadan zal dit programma ook op de website worden gepubliceerd.

Lees meer »
Mei 2017
December 2015

Jongerenavond

Zaterdag 26 december 2015 wordt er insa Allah vanaf salat alMaghreb een jongerenavond georganiseerd. Bekijk de flyer voor meer informatie.

Lees meer »

Onderhoud klaslokalen

Enige tijd geleden is vereniging alMouwahidin begonnen met het onderhoud van de lokalen op de 1ste verdieping. In onderstaand fotoverslag kunt u de voortgang zien.

Lees meer »
November 2015

Aanslagen Parijs - 13 november 2015

Namens het bestuur van vereniging Almouwahidin spreken wij onze afschuw uit over de terroristische aanslagen in Parijs van vrijdagavond jongstleden. Hierbij zijn ruim 130 onschuldige mensen om het leven gebracht. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en nabestaanden van deze vreselijke daad.

Lees meer »

Informatieavond Hadj

Onze voorzitter, Ali Ahrouch, maakte de reis naar Mekka. Donderdagavond 12 november vertelde hij wat deze  pelgrimage voor hem betekende. Ook imam/docent Abdelwahid ben Siamar kwam aan het woord welke het religieuze gedeelte voor zijn rekening nam. Deze avond, die mede georganiseerd werd door de Raad van Kerken, werd druk bezocht en kan met recht een succes worden genoemd.

Lees meer »
Juni 2015

Inzameling oud papier & karton

Sinds heden staat er op het parkeerterrein van onze moskee een papiercontainer. Hierbij het vriendelijke verzoek al uw oud papier en karton mee te nemen en netjes op te stapelen in de container. Alle opbrengsten zullen insa Allah ten goede komen van onze moskee. Djazaak Allahu Ghairan!

Lees meer »

Jongerenavond groot succes

De jongerenavond van afgelopen zaterdag 6 juni 2015 was alhamdoullilah een groot succes. Veel jongeren zijn op deze avond afgekomen welke begon met een prachtige masa-Allah lezing "Afspraak met de Koning". Na de lezing konden de jongeren meedoen aan de verschillende activiteiten die waren georganiseerd. Tussendoor werd er genoten van een heerlijke BBQ. De jongerenavond werd afgesloten met het gezamelijk al-Maghreb gebed.

Lees meer »
Mei 2015
April 2015
Maart 2015

Schilderwerkzaamheden & Tegelwerk

De schilderwerkzaamheden zijn in volle gang. Een aantal kozijnen en de deuren van de ingang zijn reeds geverfd. Ook stond al enige tijd het tegelwerk van de bovenverdieping op de planning. Hier zijn we dan ook mee gestart.

Lees meer »

Schilderwerkzaamheden zijn gestart

Onlangs zijn de schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van de moskee gestart. Hierbij worden alle ramen en kozijnen geverfd. In eerste instantie zijn er een aantal voorbeelden geschilderd met de kleuren donkergroen, bordeaux rood en licht grijs. De uiteindelijk keuze is gevallen op licht grijs.

Lees meer »
Februari 2015

Rondleidingen moskee alMouwahidin

Geregeld organiseert vereniging alMouwahidin rondleidingen in onze moskee. Deze week waren de basisscholen De Boemerang, Ouverture en de Rehoboth te gast. Na afloop werd de opgedane kennis getoetst aan de hand van een quiz.

Lees meer »

'Zorg voor ouders bij moslims vanzelfsprekend'

Onlangs verscheen er in het Hele Westland van 18 februari 2015 een artikel over de recente veranderingen in de zorg waarbij voor zorg steeds vaker een beroep dient te worden gedaan op naaste familie, kennissen of buren. In dit artikel komen twee van onze bestuursleden aan het woord: Achraf Tahayekt en Ali Ahrouch.Bekijk het volledige artikel

Lees meer »
Januari 2015

Jongerendag (01-01-2015)

Onlangs heeft vereniging alMouwahiding een jongerendag georganiseerd voor alle studenten van onze vereniging. Tijdens deze dag waren er verschillende sportevenementen waar de studenten aan mee konden doen. Tussendoor hebben we gezamenlijk naar leuke en leerzame filmpjes gekeken gevolgd door een lekker hapje en drankje.

Lees meer »

Steunbetuigingen omwonenden

Naar aanleiding van de onlangs gepleegde aanslagen in Parijs wil ook vereniging alMouwahidin zijn afwijzing hiervoor kenbaar maken. Helaas ondervinden wij als moslimgemeenschap soms ook de negatieve gevolgen van deze treurige gebeurtenis. Gelukkig zijn er ook omwonenden, buren van de moskee en instanties in het Westland die graag met wederzijds respect en verdraagzaamheid naast elkaar in vrede willen leven en dit aan ons laten blijken. Wij bedanken een ieder voor hun steunbetuiging en zijn erg blij met deze reacties. Wat ons betreft toont dit aan dat we dergelijke gebeurtenissen collectief als één Westlandse gemeenschap afwijzen.

Lees meer »
December 2014

Activiteitendag alMouwahidin

Beste broeders & zusters,De Jongerencommissie organiseert op 1 januari 2015 een activiteitendag voor de studenten van alMouwahidin. De activiteiten zullen beginnen om 11:30 en eindigen om 16:00.

Lees meer »
November 2014

Bowlen voor broeders

Donderdag 4 december 2014 vanaf 19:00 organiseert Halal Events samen met Vereniging Almouwahidin Bowlen voor Broeders. Een gezellig avondje bowlen met afsluiting een lekker hapje eten. Bekijk hieronder de flyer voor meer informatie.

Lees meer »
April 2014

Zusterdag Zondag 4 mei 2014

Zondag 4 mei 2014 wordt er insa Allah tussen 12:00 en 17:30 weer een zusterdag georganiseerd met verschillende activiteiten. Bekijk hieronder de flyer voor meer informatie

Lees meer »
November 2013

De officiële opening 2013

De officiële opening van de moskee welke heeft plaats gevonden op zaterdag 2 november 2013 is een groot succes geworden. Mede door de grote opkomst en de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Lees meer »
Oktober 2013

Eid el Adha gebed 2013

Het Eid al Adha gebed zal insa Allah dinsdag 15 oktober 2013 om 08:30 uur plaats vinden. Zorg er dus voor dat je er ruim op tijd bent.Tijdens Eid el Adha zal er insa Allah geld (sadaka, shard, enz.) ingezameld worden. Willen jullie hier a.u.b. rekening mee houden.Wilt u rekening houden met het volgende:

Lees meer »

Jongerenavond

Vrijdag 18 oktober 2013 zal er vanaf 19:00 een jongerenavond (alleen broeders) plaats vinden in de moskee in Naaldwijk. Tijdens deze avond zal er een introductie worden gegeven over de jongerencommissie met aansluitend een hapje en een drankje. Het programma zal als volgt zijn:

Lees meer »

Zusterdag 2013

Zondag 20 oktober vanaf 10 uur zal er insa Allah een zusterdag plaats vinden. Tijdens deze dag zullen er allerlei activiteiten plaats vinden voor onze zusters. Voor meer informatie kun je de flyer raadplegen.

Lees meer »
Juli 2013

Lezingen tijdens de Ramadan

Ook tijdens ramadan 2013 zullen er insa Allah weer interessante en leerzame lezingen worden gehouden. Bij alle lezingen zijn zowel broeders als zusters van harte welkom. Alle lezingen vinden plaats in het weekend dus we hopen dan ook dat de opkomst insa Allah groot zal zijn.

Lees meer »

Eerste vrijdaggebed & openingsfeest

Het bestuur van vereniging Almouwahidin nodigt u as. vrijdag 5 juli allen van harte uit voor het gezamelijk – dames en heren – bijwonen van het eerste vrijdaggebed in onze nieuwe moskeegebouw aan de Van der Doortogestraat 21. Zoals jullie weten koesteren wij de wens voor een eigen en vooral grotere gebedsruimte al tientallen jaren. Vrijdag 5 juli is het dan insha’Allah zo ver. De vrijdagpreek zal insa Allah naast het arabisch ook kort worden samengevat in het Nederlands zodat alle broeders en zusters het kunnen volgen. dit heugelijke feit te vieren willen wij insa Allah een kleine en besloten openingsfeest organiseren voor zowel de mannen als de vrouwen.  De details met betrekking tot deze heugelijke openingsfeesten zijn als volgt:

Lees meer »
Mei 2013
Maart 2013

De verbouwing is in volle gang

Enige tijd geleden zijn de eerste werkzaamheden aan onze nieuwe moskee gestart. De werkzaamheden zijn nog steeds in volle gang. Op dit moment krijgt de moskee aan de buitenkant op verschillende plaatsen een schilderbeurt. Ook binnen de moskee wordt volop verbouwd of beter gezegd gesloopt. Verschillende wanden en muren evenals oude toiletten en plafonds worden gesloopt. Dit alles om straks nieuwe ruimtes te creeen voor o.a. het gebed.

Lees meer »
Februari 2013

De verbouwing is begonnen

De eerste werkzaamheden aan onze nieuwe moskee zijn gestart. Het dak van de moskee was op sommige plaatsen in slechte staat waardoor er lekkage optrad. De eerste werkzaamheden zullen dus op het dak gebeuren waarbij het dak een nieuwe laag krijgt. Alle omwonende zullen middels een brief (pdf) op de hoogte worden gesteld van de werkzaamheden. In het fotoalbum kunt u tot slot de foto's bekijken.

Lees meer »
Januari 2013

Zaalvoetbaltoernooi 2013

Vrijdag 4 januari jl. heeft vereniging Almouwahidin een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd welke een groot succes is geworden. Met maar liefst 8 teams mochten we spreken van een hoge opkomst. In totaal hebben we samen Alhamdoullilah het mooie bedrag van € 2500,- opgehaald. Naast alle spelers willen we uiteraard ook alle broeders bedanken die hebben geholpen met de organisatie. Uiteraard zijn wij ook al onze sponsors erg dankbaar! Hieronder een mooi overzicht van alle teams en de daarbijhorende uitslagen. 

Lees meer »

Benefiet zaalvoetbal

Vrijdag 4 januari 2013 wordt er een benefiet zaalvoetbal toernooi georganiseerd t.b.v. Moskee Westland. De aanvang zal insa Allah zijn om 17:00 in de Westlandhal te 's-Gravenzande. Download voor alle informatie onze flyer.

Lees meer »
December 2012

Gesprek moskee en bewoners 'hoopvol'

Buurtcomité Lage Woerd heeft 'hoopvolle' eerste contacten gehad met Almouwahidin, de islamitische vereniging die een moskee zal vestigen in de voormalige Boemerangschool in Naaldwijk. Dat schrijft  buurtcomité Lage Woerd in een nieuwsbrief die naar haar circa 155 leden is gestuurd. "Ook zij (Stichting Almouwahidin) hebben aangegeven de valse start te willen ombuigen naar een vliegende start. Dit is ook onze insteek; beter een goede buur dan een verre vriend."

Lees meer »
November 2012

Vereniging Almouwahidin nu officieel eigenaar

Donderdag 29 november 2012 zijn drie van onze bestuursleden gaan tekenen bij Notaris dhr. Verrijp. Met dit tekenen is het nu officieel: Vereniging Almouwahidin is alhamdoullilah de nieuwe eigenaar van de voormalige Boemerangschool in Naaldwijk!

Lees meer »

Het koopcontract is ondertekend!

Woensdag 28 november 2012 was het zover en werd het koopcontract van de voormalige Boemerangschool ondertekend. De ondertekening vond plaats in onze huidige locatie aan de Verspeycklaan te Naaldwijk. Namens de gemeente Westland tekende Dhr. van Leeuwarden. Drie van onze bestuursleden tekenden namens vereniging Almouwahidin. Het was een klein feestje met koffie en gebak, later zal insh Allah een officieel moment zijn waar alle betrokkenen inclusief de Wethouder bij zullen zijn.

Lees meer »

'Acceptatie moskee moet groeien'

De voormalige Boemerangschool aan de Van der Doortogestraat in Naaldwijk kan nu daadwerkelijk als gebedsruimte worden ingericht door moskeevereniging Almouwahidin. De meerderheid van de gemeenteraad van Westland hechtte dinsdagavond goedkeuring aan het desbetreffende besluit van het college van B en W. Volgens plan wordt vandaag (woensdag) de koopovereenkomst getekend.

Lees meer »

Mohamed El Mokaddem tot wethouder benoemd

Met 22 stemmen voor, 9 tegen en 4 stemmen op andere gemeenteraadsleden is woensdagavond Mohamed el Mokaddem gekozen tot nieuwe wethouder van de gemeente Westland. Zijn benoeming vloeit voort uit de toetreding van Progressief Westland tot de coalitie, nadat begin september Westland Verstandig uit de coalitie met GemeenteBelang Westland en CDA Westland was gestapt. Alvorens het tot de schriftelijke en geheime stemming kwam, werden er nog enkele pittige noten gekraakt door diverse oppositiefracties. Daarbij ging het onder meer over persoonlijke zaken als bezoek aan een omstreden moskee enkele jaren geleden en vormen van zakelijke kritiek.

Lees meer »

Moskeeplan in Naaldwijk gaat door

Het college van B en W van de gemeente Westland heeft de knoop doorgehakt: er kan een moskee worden gevestigd in de voormalige Boemerangschool aan de Van der Doortogestraat in Naaldwijk. Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen die door de fractie van LPFWestland waren ingediend. Er bestaat een koopovereenstemming met de stichting Almouwahidin, die al jaren ijvert voor een moskee in Naaldwijk. Volgende week woensdag wordt er getekend. Maandagavond heeft de gemeente de gang van zaken toegelicht aan een delegatie van omwonenden van de voormalige Boemerangschool. Het college van B en W zegt de school na onderhandelingen op basis van de getaxeerde waarde te willen verkopen aan Almouwahidin. Het zegt uitvoering te geven aan een motie die in 2010 door de meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen.

Lees meer »

Nederlandse moslim vaker in moskee

Steeds meer moslims van de tweede generatie bezoeken minstens een keer per week de moskee. Het Sociaal en Cultureel Planbureau concludeert daaruit dat het geloof belangrijk blijft voor moslims.

Lees meer »
Oktober 2012

Advocaat gemeente: geen belemming voor gebedshuis

Volgens een door de gemeente Westland geraadpleegd advocatenkantoor is er geen bestemmingsplan- technisch probleem om een gebedshuis te vestigen in de voormalige Boemerangschool aan de Van der Doortogestraat in Naalwijk. Dit heeft wethouder Meijer maandagmiddag in een memo laten weten.

Lees meer »

Verzet tegen nieuwe locatie moskee

Meer dan 155 bewoners van de Naaldwijkse wijk Lage Woerd hebben zich verenigd in hun bezwaren tegen de eventuele vestiging van een islamitische gebedsruimte in de voormalige Boemerang-school aan de Van der Doortogestraat. Die bundeling bleek dinsdagavond bij de vergadering van de commissie Ruimte van de gemeenteraad van Westland.

Lees meer »

Zoektocht nieuwe locatie

Vanwege het groeiend aantal leden van de afgelopen jaren is de Islamitische vereniging Almouwahidin al geruime tijd op zoek naar een nieuwe grotere locatie voor een gebedshuis. Onze huidige locatie aan de Verspycklaan is al jaren te klein waardoor niet alle leden de activieteiten kunnen bijwonen.

Lees meer »
September 2012

Voor buurtbewoners

Als organisatie krijgen wij regelmatig steunbetuigingen van Westlandseburgers: moslims en niet-moslims. Deze mensen zijn verheugd over de komst van een gebedsruimte in Naaldwijk en zien het als een verrijking van het culturele, religieuze en maatschappelijke aanbod in het Westland.

Lees meer »