'Acceptatie moskee moet groeien'

Gepubliceerd op 28 november 2012 om 19:16

De voormalige Boemerangschool aan de Van der Doortogestraat in Naaldwijk kan nu daadwerkelijk als gebedsruimte worden ingericht door moskeevereniging Almouwahidin. De meerderheid van de gemeenteraad van Westland hechtte dinsdagavond goedkeuring aan het desbetreffende besluit van het college van B en W. Volgens plan wordt vandaag (woensdag) de koopovereenkomst getekend.

Voor een tribune met tientallen omwonenden was het vooral LPF Westland die vond, dat het college niet voldaan had aan een belangrijke voorwaarde die de meerderheid van de gemeenteraad in 2010 had gesteld. Met bijval van met name de fracties van LEO 2.0 en Westland Verstandig, stelde woordvoerster Gardien van de LPF, dat er niet was tegemoetgekomen aan de eis van draagvlak onder de omwonenden.

Diverse andere fracties betoogden, dat er voor een moskeeplan nimmer vooraf draagvlak onder omwonenden zal bestaan. Door fractievoorzitter Rijneveen van GemeenteBelang Westland werd gesteld, dat draagvlak en tolerantie begrippen zijn die moeten groeien. Verwezen werd naar de opvattingen van omwonenden van het huidige gebedshuis, het voormalige spoorwegstation in Naaldwijk. De nieuwe locatie bevindt zich op circa honderd meter afstand.

Namens 155 omwonenden stelde woordvoerder Van Leeuwen, dat er een vies spel is gespeeld "door mensen die al eerder op de hoogte waren". Wethouder Meijer trok aan het einde van een chronologisch overzicht de conclusie, dat het college de motie uit 2010 in wezen heeft uitgevoerd.

Bron: wos.nl