Mohamed El Mokaddem tot wethouder benoemd

Gepubliceerd op 24 november 2012 om 19:05

Met 22 stemmen voor, 9 tegen en 4 stemmen op andere gemeenteraadsleden is woensdagavond Mohamed el Mokaddem gekozen tot nieuwe wethouder van de gemeente Westland. Zijn benoeming vloeit voort uit de toetreding van Progressief Westland tot de coalitie, nadat begin september Westland Verstandig uit de coalitie met GemeenteBelang Westland en CDA Westland was gestapt. Alvorens het tot de schriftelijke en geheime stemming kwam, werden er nog enkele pittige noten gekraakt door diverse oppositiefracties. Daarbij ging het onder meer over persoonlijke zaken als bezoek aan een omstreden moskee enkele jaren geleden en vormen van zakelijke kritiek.

Enkele fracties vonden het ongewenst dat de afgetreden wethouder Bogaard, die een honorering van 80 procent van een volledige wethouderfunctie ontving, nu wordt opgevolgd door een wethouder die voor 100 procent wordt betaald.

Verder werd op vragen vanuit de oppositie door de nieuwe coalitie nadrukkelijk verklaard, dat er tijdens de onderhandelingen over toetreding van Progressief Westland helemaal niet over het dossier 'gemeentehuis' is gesproken.

Bron: wos.nl