Zoektocht nieuwe locatie

Gepubliceerd op 9 oktober 2012 om 00:00

Vanwege het groeiend aantal leden van de afgelopen jaren is de Islamitische vereniging Almouwahidin al geruime tijd op zoek naar een nieuwe grotere locatie voor een gebedshuis. Onze huidige locatie aan de Verspycklaan is al jaren te klein waardoor niet alle leden de activieteiten kunnen bijwonen.

Na velen jaren werk om in de nieuwe uitleglocatie Hoogeland een nieuwe moskee te bouwen was de vereniging erg teleurgesteld nadat de politiek in juni 2010 de moskee uit het bestemmingsplan had gehaald. In de zelfde raadsvergadering is er een motie aangenomen waarin de verantwoordelijke wethouder dhr. Meijer samen met de vereniging op zoek moet gaan naar een nieuwe locatie. 

Na twee jaar lijkt er licht aan de einde van de tunnel, in samenspraak met de vereniging is er in het bestaande oude schoolgebouw De Boemerang aan de Van der Doortogenstraat een nieuwe locatie gevonden (zie foto). Het pand voldoet aan alle eisen en past binnen het huidige bestemmingsplan.

Ook het college heeft aangegeven en besloten dat deze locatie geschikt is als nieuw gebedshuis van de Westlandse islamistische gemeenschap. Maandag 1 oktober 2012 zijn er door middel van brieven de directie omwonende, de gemeenteraad en de media op de hoogte gebracht van dit heugelijke feit. Wat ons nu rest is het overgaan tot koop van de school Insha Allah (met de wil van Allah).