Voor buurtbewoners

Gepubliceerd op 27 september 2012 om 14:51

Als organisatie krijgen wij regelmatig steunbetuigingen van Westlandseburgers: moslims en niet-moslims. Deze mensen zijn verheugd over de komst van een gebedsruimte in Naaldwijk en zien het als een verrijking van het culturele, religieuze en maatschappelijke aanbod in het Westland.

Tegelijkertijd zijn wij er ons van bewust dat een deel van de omwonenden zich zorgen maakt over de komst van de vereniging in het oude pand van de Boemerang. Richting deze bewoners willen wij benadrukken dat wij begrip hebben voor hun zorgen. Wij denken echter dat veel van de zorgen te maken hebben met de angst voor het onbekende en wij zijn ervan overtuigd dat als u ons beter leert kennen, u anders gaat oordelen over de komst van de vereniging.

Bij de zoektocht naar een nieuw locatie hebben wij rekening gehouden met de buurt, zo hebben we om geluidsoverlast voor de buurt te voorkomen, er bewust voor gekozen een gebouw zonder minaret en geen oproep tot gebed. Ook uiterlijk zal er aan het gebouw naast het gebruikelijke onderhoud niets veranderen. Van bewoners hebben we vragen of onze activiteiten niet zullen leiden tot parkeer en verkeersoverlast. Op dit terrein heeft vereniging Almouwahidin zich te houden aan de relevante wet en regelgeving en onze plannen worden hierop getoetst. Dat is ook de reden dat het huidige schoolplein gebruikt gaat worden als parkeeplaats.

Ter geruststelling: het piekmoment van moskee is het vrijdagmiddaggebed. Hier verwachten wij uiteindelijk ongeveer 130 a 140 bezoekers. Naast het feit dat de meeste van onze bezoekers de moskee met de fiets zullen bezoeken, zal het parkeren plaats vinden op eigen terrein. Een moskee zal geen overlastgevende jongeren aantrekken. Integendeel: deze jongeren vermijden een moskee, omdat ze hier juist op hun gedrag worden aangesproken. Als organisatie willen wij er alles aan doen om uw zorgen weg te nemen. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.